Digitaal depot

De cursus is gericht op het duurzaam beheren en toegankelijk houden van digitale documenten. De deelnemers krijgen inzicht in de factoren die van belang zijn voor een digitaal depot van archiefinstellingen.

Cursusopzet

•    De deelnemer schrijft een plan van aanpak voor het beheer van het digitaal erfgoed voor de eigen organisatie. Daarbij worden de initiatieven op het gebied van e-depots meegenomen.
•    De deelnemer analyseert de kansen die een e-depot biedt: voor de een ligt de focus op een verbetering van de dienstverlening, een vergroting van het publieksbereik, voor de ander is een verantwoord informatiebeheer voor de organisatie belangrijk.

Doelgroep

De cursus (op hbo+ niveau) is gericht op werkenden bij archiefbeherende instellingen, die verantwoordelijk zijn voor de formulering van het digitaal erfgoedbeleid en digitaal informatiebeheer binnen de organisatie.

• 9, 16, 23 en 30 november, 14 december 2017
  • Tijden: 9.30 - 16.30 uur.

€ 1.900,- (incl. studiemateriaal en lunch)

Gepubliceerd door  Archiefschool 27 juni 2017