Hogeschool van Amsterdam

Redactie FDMCI

Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie heeft sinds 2010 haar eigen redactie. Onze redacteuren gaan op pad voor sfeerverhalen, schrijven nieuwsartikelen, maken filmpjes en interviewen medewerkers en studenten. Benieuwd wie zij zijn? Op deze pagina stellen de redactieleden zich voor.

Jesse de Kruijff

Mijn passie voor schrijven, filmen en monteren ontstond op de middelbare school. Tijdens het maken van een aantal video’s voor schoolopdrachten kwam ik erachter dat ik het stiekem wel heel erg leuk vind. Daarnaast schreef ik artikelen voor de nieuwsbrief, waarin ik mijn creativiteit kon uiten. Na zes jaar zwoegen op het vwo ben ik inmiddels eerstejaarsstudent Media, Informatie en Communicatie (MIC).

Bij de redactie hoop ik mezelf zoveel mogelijk te ontwikkelen door veel ervaring op te doen. Ik besteed naast mijn studie veel tijd aan gamen, muziek en het op en neer reizen naar Amsterdam. Later hoop ik aan de slag te kunnen gaan op het gebied van audiovisuele producties, of het schrijven van teksten. Vandaar dat werken bij een redactie perfect aansluit bij mijn doelen.

Simon de Vries

Ik ben Simon de Vries en studeer Communication and Multimedia Design (CMD). Al vanaf de middelbare school heb ik interesse in schrijven. Dit uitte zich voornamelijk in het uitwerken van eigen verhalen. In het eerste jaar van mijn studie kreeg ik meerdere vakken waar schrijven centraal stond. Sindsdien heb ik besloten meer met mijn passie voor schijven te gaan doen. Werken bij de redactie van FDMCI geeft mij deze kans.

Activiteiten die mij bezighouden zijn gitaar spelen, schrijven, studeren en slapen. Meestal dan ook in die volgorde. Verder heb ik veel liefde voor films en alles wat met muziek te maken heeft. Wat ik later precies wil gaan doen weet ik nog niet. Mijn doel is om verhalen te vertellen. Nu nog uitvinden via welk medium.

Kenneth Hoekman

Kenneth Hoekman

Waar mijn interesse in schrijven en media precies vandaan komt is moeilijk te zeggen. Het willen praten en schrijven over dingen die ik interessant vind en meemaak is in ieder geval een eigenschap welke ik al een tijdje heb. Het praatgedeelte doe ik nu al een aantal jaren bij de regionale radio, maar het schrijfgedeelte wilde ik graag meer mee doen. Vandaar dat ik nu tweedejaarsstudent Media, Informatie en Communicatie (MIC) ben, en mij dus ook graag aanslui bij de redactie van FDMCI.

Daarnaast ben ik een groot liefhebber van series en films, en mede hierdoor zou ik graag beter willen worden in filmen en monteren. Ik hoop mezelf bij de redactie dus ook op zowel film- als schrijfgebied te kunnen ontwikkelen. In welke van de twee ik later werk ga vinden is nog de vraag, als ik maar verhalen kan blijven vertellen.

Jordy Kruse

Jordy Kruse

Al sinds ik mij kan herinneren ben ik gek op alles dat met journalistiek en media te maken heeft. Toen ik negen was maakte ik een krant in Word, op mijn veertiende schreeuwde ik voor het eerst in de microfoon bij de lokale omroep. Mijn passie heb ik uiteindelijk gevonden in schrijven. Inmiddels werk ik al een aantal jaar bij Metro als webredacteur.
 
Ik studeer Communicatie op de Hogeschool van Amsterdam en ben bij de studentenredactie gekomen omdat ik denk dat ik me hier nog meer kan ontwikkelen. Ook vind ik het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en mooie verhalen over de verschillende studies van de faculteit te mogen maken. Ik ben trouwens voor Ajax. Tot snel!

Kaylee Heijnis

Kaylee Heijnis

Al van jongs af aan ben ik veel bezig met taal. Aan het einde van de basisschool kochten mijn ouders steeds meer boeken voor mij. Sindsdien ben ik verslaafd aan lezen. Nu verslind ik jaarlijks tientallen boeken. Door het lezen ben ik geïnspireerd om zelf verhalen en andere stukken te schrijven.

Na de Havo ben ik de opleiding Media, Informatie en Communicatie (MIC) gaan doen om te schrijven. In mijn eerste jaar merkte ik dat er nog iets leukers is dan schrijven: filmen. Daarom heb ik in mijn tweede jaar gekozen om deze twee interesses samen te voegen. Voor mijn specialisatie had ik gekozen voor audiovisuele productie. Mijn stage was bij een uitgeverij in Amsterdam. Ik wil graag meer leren over schrijven en filmen. Werken bij de redactie van FDMCI helpt mij hierbij.

Ilse Bloemendal

Ilse Bloemendal

Mijn naam is Ilse Bloemendal en ik ben 20 jaar. Gedurende mijn middelbare schooltijd had ik een hekel aan het vak Nederlands. Van werkwoordspelling tot zinsontleden, het was allemaal niets voor mij. Wel had ik een liefde voor media, ik stond zowel voor als achter de camera. Dus ik koos vastbesloten de opleiding MIC en wilde graag de media in. Heel snel kwam daar verandering in, gek genoeg vond ik de journalistieke vakken veel leuker en besloot ik mij daarin te gaan specialiseren. Zo ben ik gaan schrijven voor kranten en websites. Ik vind het interessant om te schrijven voor verschillende doelgroepen en zo ook mijn eigen kennis te verbreden. 

Agnes Dingemans

Het is altijd wel even zoeken voor je ontdekt waar je passie ligt. De een is goed in sport, de ander is technisch en sommige mensen zijn gek op taal. Ik begon al vroeg met het lezen van boeken. Op de basisschool vond ik taallessen het allerleukst. Vooral de lessen waarbij je zelf verhaaltjes of gedichtjes mocht schrijven. Het vinden van een opleiding die aansloot op deze interesse kostte wat tijd, maar slaagde toch. Al twee jaar volg ik de opleiding Communicatie en dat doe ik met veel plezier.

De studentenredactie geeft me de kans om meer betrokken te raken bij alle gebeurtenissen binnen de HvA. Daarnaast kan ik zo schrijven voor publiek, een nuttige ervaring!

Mardou van Kuilenburg en Floor Bregman (Communicatie FDMCI) zijn aanspreekpunt van de redactie, zij begeleiden de redacteuren. Heb je vragen of tips? Neem dan contact met hen op.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 14 maart 2017