Video: AMFI's Triptiek 2017

21 feb 2017 11:30 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Zero Waste: dat was dit jaar het thema van AMFI Triptiek, het jaarlijkse project waarbij alle 260 tweedejaars AMFI-studenten tien modemerken creëren. Op 24 januari vond de spectaculaire eindshow van AMFI Triptiek plaats. Het publiek bekeek hun ontwerpen tijdens een grote modeshow in Het Sieraad. In de zaal zaten talloze professionals uit de industrie, zo'n 200 docenten en familie en vrienden.

Video gemaakt door de studentenredactie FDMCI.

Het jaarlijks terugkerende evenement Triptiek voor tweedejaars AMFI-studenten had dit jaar als thema Zero Waste. De opdracht: creëer een fashion merk dat 'conceptueel eigentijds' is en duurzaam. Studenten van de richtingen Branding, Design en Management werkten de twee weken voor de show in groepen samen aan een eigen modemerk in dit thema.

Bij de kick-off kregen zij twee iconen mee, die zij moesten ontwikkelen in een visueel fashion concept. Vervolgens werkten de groepen dit verder uit tot een fashion brand. De studenten maakten o.a. een brand book, een 30-seconden film en weer anderen bouwden een 3D-installatie. En last but not least maakte elke groep drie outfits, die tijdens de eindshow op 24 januari werden gepresenteerd.

Model in creatie AMFI Triptiek, rechts studenten in de weer met kleding op paspop

Anouk Brouwer (Branding-student) en Fiona Matsumoto (Management-student), vertellen over hun ervaringen tijdens de eerste intensieve week. Anouk: “Het gebrek aan tijd vergt veel van je. Ik heb geleerd dat ik meer kan dan ik dacht. Daarnaast leer je veel over je positie in de groep omdat je natuurlijkerwijs veel verschillende rollen aanneemt.” Fiona: “Het was een voorproefje op de toekomst omdat je leert werken met verschillende afdelingen binnen een bedrijf in de mode-industrie.”

Anouk over de eindsshow van Triptiek in Het Sieraad: "Het klinkt als een cliché maar ik heb zoveel meer geleerd dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. De avond van de show was ongelofelijk inspirerend en heeft mij zoveel energie gebracht voor het volgende semester. De sfeer was goed en ik ben erg trots op wat we in twee weken tijd allemaal hebben bereikt."