De DEMOCRATIEFABRIEK

Interactieve tentoonstelling over vrijheid, democratie en burgerschap

Evenement

Met deze tentoonstelling ontdek je meer over democratie. Hoe verhouden jouw standpunten zich tot de (grond)wet en tot de geldende regels in een democratie?

De Democratiefabriek

De DEMOCRATIEFABRIEK

Interactieve tentoonstelling over vrijheid, democratie en burgerschap

Maandag 20 maart vanaf 13:00 uur t/m maandag 27 maart 12:30 uur (dagelijks van 9.00 - 17.00 uur te bezoeken), begane grond Kohnstammhuis

De DEMOCRATIEFABRIEK is interactief: ontdek, beleef en handel! Je werkt in tweetallen en volgt een route waarbij je in een boekje je meningen en antwoorden noteert. Achteraf kun je je antwoorden verwerken op het internet, waarna je met één druk op de knop een persoonlijk certificaat print!

Grote thema's zoals conflicten, macht en democratie komen aan bod, maar je merkt al snel dat de tentoonstelling eigenlijk over jou gaat... Over je idealen, je hoop en je normen en waarden. Jezelf leren kennen is nodig om te kunnen bouwen aan democratie! Wat zijn je meningen en hoe ben je eraan gekomen?

Kom je ook?

De DEMOCRATIEFABRIEK is een interactieve expo die het beste in groepsverband gedaan kan worden, maar ook kan je er gewoon zelf doorheen lopen met een vragenboekje. De inhoud is geschikt voor bezoekers van 10 tot 100 jaar. Dus kom met een klas of groep studenten van je opleiding. Of misschien loop je stage op een basis- of middelbare school, dan kan je de tentoonstelling bezoeken met jouw leerlingen.

Kom je individueel of met een paar mensen volg dan de handleiding. Als je met een groep wilt komen stuur dan even een mailtje naar floor@hva.nl, dan zorgen we voor een toelichting!

Gepubliceerd door  FLOOR 22 maart 2017