Hogeschool van Amsterdam

Meelopen en proefstuderen Johan Cruyff Academy

Heb je tijdens een open dag de Johan Cruyff Academy (JCA) bezocht en denk je dat je bij ons Commerciële Economie wilt volgen? Kom dan online proefstuderen of meelopen om nu al te ervaren hoe het er straks aan toe gaat.

Tijdens de opleiding Commerciële Economie aan de JCA werk je veel met een laptop en tablet. Veel boeken zijn in de vorm van e-books. Om je alvast een kijkje in de keuken te geven, is er bij de JCA online proefstuderen.

Het proefstuderen bestaat uit een online cursus inleiding in Commerciële Economie. Deze online cursus bestaat uit vier introductielessen. Je maakt kennis met een aantal belangrijke onderwerpen binnen Commerciële Economie:

  • sales
  • marktonderzoek
  • marketingcommunicatie
  • marketing

Deze onderwerpen komen ook in het eerste jaar van de opleiding aan bod. 

Iedere les bestaat uit een aantal filmpjes, online lesstof en een vragenlijst met tien multiplechoicevragen. De vragen geven je een goed beeld of je de inhoud hebt onthouden en begrepen. Nadat je deze online cursus hebt gevolgd en de vragen hebt beantwoord, ontvang je een certificaat dat je het proefstuderen bij de JCA goed hebt afgerond.

Je kunt deelnemen aan het proefstuderen bij de JCA als het jou uitkomt. Vanaf eind november kan je je via de button onderaan deze pagina aanmelden voor het proefstuderen. Na het aanmelden ontvang je meer informatie hoe je je kunt aanmelden voor de online cursus.

Wanneer je op de open dag bent geweest en hebt meegedaan met het proefstuderen, kun je je inschrijven voor een meeloopdag. Meelopen houdt in dat je gekoppeld wordt aan een student. Bij je aanmelding krijg je instructies hoe je in contact komt met een student. Samen bepaal je wat de beste dag is om mee te lopen. Je volgt een reguliere lesdag, zodat je een goed beeld krijgt van de opleiding.

Je loopt een dag(deel) mee met een student van de opleiding en volgt zijn of haar reguliere lesprogramma. Wat je precies gaat doen, hangt dus af van het rooster van de student, maar kan bestaan uit:

  • Je gaat mee naar lessen
  • Je bent bij werkbesprekingen met de projectgroep van de student
  • Je bereidt lessen voor

Tijdens het meelopen krijg je niet alleen een indruk van het lesprogramma, maar ervaar je ook de sfeer en de manier van werken op de opleiding.

De datum waarop je komt meelopen, bepaal je samen met de student met wie je meeloopt.

  1. Meld je aan via de aanmeldlink onderaan de pagina. Let op! Je kunt alleen komen meelopen als je eerst een open dag hebt bezocht.
  2. Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je een bevestigingsmail.
  3. Een student neemt contact met je op om een datum af te spreken.

Heb je vragen over proefstuderen of meelopen bij Commerciële Economie aan de JCA? Stuur dan een e-mail naar Linda Ruinaard b.e.a.ruinaard-boersen@hva.nl onder vermelding van Meelopen/ Online Proefstuderen JCA. 

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 18 november 2016