Hogeschool van Amsterdam

Meelopen en online proefstuderen Commerciële Economie

Heb je tijdens een open dag Commerciële Economie bezocht en denk je dat dit de opleiding is die echt bij je past? Ga dan online proefstuderen of kom meelopen om nu al te ervaren hoe het er straks aan toe gaat.

Tijdens de opleiding Commerciële Economie werk je veel met een laptop en tablet. Veel boeken zijn in de vorm van e-books. Om je alvast te laten ervaren hoe dat er aan toe gaat, kun je bij de opleiding Commerciële Economie online proefstuderen. Dit doe je thuis vanachter je tablet of laptop. Klik hier om je aan te melden.

Als je de sfeer wilt proeven, dan kun je onze open dag bezoeken. Je kunt ook meelopen, maar pas na een bezoek aan de open dag én het online proefstuderen.

Het online proefstuderen bestaat uit een online cursus Inleiding in Commerciële Economie. Deze online cursus bestaat uit vier introductielessen. Je maakt kennis met een aantal belangrijke onderwerpen binnen Commerciële Economie:

  • sales
  • marktonderzoek
  • marketingcommunicatie
  • marketing

Deze onderwerpen komen ook in het eerste jaar van de opleiding aan bod.

Iedere les bestaat uit een aantal filmpjes, online lesstof en een vragenlijst met tien multiplechoicevragen. De vragen geven je een goed beeld of je de inhoud leuk vindt en of de opleiding bij je past. Nadat je deze online cursus vanuit huis hebt gevolgd en de vragen hebt beantwoord, ontvang je een certificaat dat je het online proefstuderen bij Commerciële Economie goed hebt afgerond.

Data

Je kunt deelnemen aan het online proefstuderen bij Commerciële Economie als het jou uitkomt: thuis vanachter je tablet of laptop.

Wanneer je op de open dag bent geweest en hebt meegedaan met het online proefstuderen, kun je je inschrijven voor een meeloopdag. Meelopen houdt in dat je gekoppeld wordt aan een student. Bij je aanmelding krijg je instructies hoe je in contact komt met een student. Samen bepaal je wat de beste dag is om mee te lopen. Je volgt een reguliere lesdag, zodat je een goed beeld krijgt van de opleiding.

Je loopt een dag(deel) mee met een student van de opleiding en volgt zijn of haar reguliere lesprogramma. Wat je precies gaat doen, hangt dus af van het rooster, maar kan bestaan uit:

  • Je gaat mee naar lessen en practica.
  • Je bent bij werkbesprekingen met de projectgroep van de student.
  • Je bereidt lessen voor. 

Tijdens het meelopen krijg je niet alleen een indruk van het lesprogramma, maar ervaar je ook de sfeer en de manier van werken op de opleiding.

De datum waarop je komt meelopen, bepaal je samen met de student met wie je meeloopt.

  1. Meld je aan via de aanmeldlink onderaan de pagina. Let op! Je kunt alleen komen meelopen als je eerst een open dag hebt bezocht.
  2. Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je een bevestigingsmail.
  3. Een student neemt contact met je op om een datum af te spreken.

Heb je vragen over het online proefstuderen of meelopen bij Commerciële Economie? Stuur dan een e-mail naar Marc Hardeman of Eva Laura Verhagen (ct.ce@hva.nl) onder vermelding van Meelopen/Online proefstuderen Commerciële Economie. 

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 18 november 2016