Software Engineering (10 maanden)

De ICT-cursus Software Engineering van de Hogeschool van Amsterdam is bestemd voor iedereen die zich wil laten bijscholen tot applicatieontwikkelaar en een baan op hbo-niveau wil uitoefenen. De cursus maakt inhoudelijk deel uit van de deeltijdopleiding HBO-ICT.

6 februari 2018

Aanmelddeadline

29 januari 2018

Eén studiejaar (10 maanden)

Collegedagen

Maandag en donderdag van 18.30 - 22.00 uur

Theo Thijssenhuis, Wibautstraat 2-4, Amsterdam

Tijdsbesteding

12 tot 16 uur per week

Gelijk aan het jaarlijkse instellingscollegegeld (ca. €8.000)

Certificaat

Hbo-certificaat Software Engineering van de HvA

Minimaal mbo-4, havo of vwo en een intakegesprek.

Als je geen ervaring hebt met Software Engineering, biedt de HvA twee basismodules aan ter voorbereiding van de cursus (deze modules zijn bij de kosten voor de cursus inbegrepen, er zijn dus geen extra kosten aan verbonden). Deze twee basismodules, Programming en Databases, maken deel uit van de deeltijdopleiding HBO-ICT. Je volgt deze modules tussen september en januari.

Wil je gebruikmaken van dit aanbod? Geef dit aan in het veld Overige aanmerkingen/vragen op het inschrijfformulier. Houd er rekening mee dat als je deelneemt aan deze modules de totale cursusduur wordt verlengd (i.p.v. 10 maanden ca. 1.5 jaar).

Onderdeel van

De deeltijdopleiding HBO-ICT

Doelgroep

De cursus Software Engineering van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is bestemd voor iedereen die zich wil laten bijscholen tot applicatieontwikkelaar en een baan op hbo-niveau wil uitoefenen. De cursus is bij uitstek geschikt voor professionals die met softwareontwikkelaars samenwerken, zoals bedrijfskundigen en consultants die voor de realisatie van hun idee steeds afhankelijker worden van softwareontwikkelaars.

Inhoud cursus

Tijdens de cursus Software Engineering leer je o.a. web-based applicaties te ontwerpen, bouwen, testen, implementeren en gebruiken. Je doet kennis op over verschillende ontwikkeltools en ontwikkelmethoden en oefent deze kennis en vaardigheden uitgebreid en onder professionele begeleiding. Na het volgen van deze cursus kun je niet alleen software producten bouwen, maar je bent ook in staat software producten te beoordelen. Je krijgt inzicht in de (on)mogelijkheden van software producten en de kosten van aanpassingen.

Een uitgebreide beschrijving van de cursusmodules vind je in de studiegids van semester 1 en semester 2.

Voor toelating tot deze cursus moet je minimaal in het bezit zijn van een mbo-4-diploma, havo-diploma of een vwo-diploma. Ook vragen we om een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kijken we naar je capaciteiten om de cursus te kunnen volgen en naar de bruikbaarheid van de cursus voor jou. Na het intakegesprek wordt je aanmelding definitief.

De twee basismodules, Programming en Databases, maken deel uit van de deeltijdopleiding HBO-ICT. Je volgt deze modules tussen september en januari.

Na succesvolle afronding van de cursus Software Enigineering krijg je het hbo-certificaat Software Engineering van de Hogeschool van Amsterdam. Dit certificaat biedt toegang tot de aanvullende cursus Advanced Software Engineering.

Het Theo Thijssenhuis (op de Amstelcampus) is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer vanaf Amsterdam CS, Metrohalte Weesperplein, uitgang Mauritskade.

Op de Amstelcampus zijn twee openbare (auto) parkeergarages (Q-Park Centrum Oost Amstelcampus en Q-Park Weesperplein Amstelcampus). Het parkeertarief is hetzelfde als op straatniveau, € 4,00 per uur. Bekijk de plattegrond

Aanmelddeadline

De cursus Advanced Software Engineering wordt een keer per jaar aangeboden in februari. Ben je geïnteresseerd in deze cursus en wil je per 6 februari 2018 starten? Meld je dan uiterlijk op 29 januari 2018 aan via de aanmeldbutton.

Weet je nog niet zeker of deze cursus iets voor jou is? Vraag een kennismakingsgesprek aan. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kan zowel telefonisch als persoonlijk.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 21 augustus 2017