Big Data (5 maanden)

De ICT-cursus Big Data van de Hogeschool van Amsterdam is geschikt voor data-analisten die als data scientist organisaties willen adviseren over de inzet van data bij bedrijfsvraagstukken.

6 februari 2018

Aanmelddeadline

29 januari 2018

1 semester (5 maanden)

Collegedagen

Maandag en donderdag van 18.30 - 22.00 uur

Theo Thijssenhuis, Wibautstraat 2-4, Amsterdam

Tijdsbesteding (naast colleges)

12 tot 16 uur per week

Gelijk aan de helft van het jaarlijkse instellingscollegegeld (ca. €4.000)

Certificaat

Hbo-certificaat Big Data van de HvA

Minimaal mbo-4, havo of vwo en een intakegesprek

Onderdeel van

De deeltijdopleiding HBO-ICT

Doelgroep

De cursus Big Data van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is geschikt voor data-analisten die als data scientist organisaties willen adviseren over de inzet van data bij bedrijfsvraagstukken.

Inhoud cursus

In de cursus Big Data houd je je bezig met ICT-toepassingen, modellering en practica in statistiek, analyse en wiskunde.

Tijdens onderdelen als Data Analysis, Business Studio, Data Processing and Storage en Information Visualization werk je aan realistische vraagstukken uit het bedrijfsleven en de maatschappij. Je leert bijvoorbeeld de dimensies van een Big Data-issue beoordelen en denkt na over een eventuele business case.

Na het volgen van deze cursus kun je adviseren over technische hulpmiddelen voor Big Data-vraagstukken en visualisaties voor uitgevoerde analyses, zodat de organisatie in staat is data in te zetten voor het formuleren en realiseren van de strategie.

Een uitgebreide beschrijving van de cursusmodules vind je in de studiegids.

Voor toelating tot deze cursus moet je minimaal in het bezit zijn van een mbo-4-diploma, havo-diploma of een vwo-diploma.

Ook vragen we om een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kijken we naar je capaciteiten om de cursus te kunnen volgen en naar de bruikbaarheid van de cursus voor jou. Na het intakegesprek wordt je aanmelding definitief.

Na succesvolle afronding van de cursus Big Data krijg je het hbo-certificaat Big Data van de Hogeschool van Amsterdam.

Het Theo Thijssenhuis (op de Amstelcampus) is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer vanaf Amsterdam CS, Metrohalte Weesperplein, uitgang Mauritskade.

Op de Amstelcampus zijn twee openbare (auto) parkeergarages (Q-Park Centrum Oost Amstelcampus en Q-Park Weesperplein Amstelcampus). Het parkeertarief is hetzelfde als op straatniveau, € 4,00 per uur. Bekijk de plattegrond

Aanmelddeadline

De cursus Big Data wordt een keer per jaar aangeboden in februari. Ben je geïnteresseerd in deze cursus en wil je per 6 februari 2018 starten? Meld je dan uiterlijk op 29 januari 2018 aan via de aanmeldbutton.

Weet je nog niet zeker of deze cursus iets voor jou is? Vraag een kennismakingsgesprek aan. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kan zowel telefonisch als persoonlijk.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 1 augustus 2017