kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Cross Media Cafe: Uit het Lab

Wouter Groot van het Lectoraat Crossmedia presenteert ‘Meer profijt uit Data' tijdens het CMC

14 mrt 2017 14:44 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

Op 7 maart organiseerde iMMovator samen met Beeld en Geluid het Cross Media Café: Uit het Lab, dat plaatsvond in het Instituut voor Beeld en Geluid op het Media Park in Hilversum. Tijdens deze editie kwamen professionals uit de mediawereld vertellen met welke ontwikkelingen ze achter de schermen “in het lab” bezig zijn nu en de komende jaren.

Na de introductie werden door Monique van Dusseldorp, moderator van de presentatiemiddag, vijf korte presentaties van kennisinstellingen geïntroduceerd. Ook Wouter Groot, van het Lectoraat Crossmedia, presenteerde het project “Meer profijt uit Data”.  Wouter vertelde, dat binnen het project onderzocht wordt op welke wijze gebruikersdata de dienstverlening van partners verbeterd kunnen worden en hoe dit structureel in het business model kan worden verankerd. Tijdens de presentatie werden alvast eerste resultaten getoond vanuit deelonderzoek dat is uitgevoerd tijdens IBC2016 over het media ecosysteem en het deelonderzoek dat is gedaan naar de gebruikerservaring van verschillende quizzen, die eind 2016 zijn uitgezonden bij de publieke omroep. Indirect werd een oproep gedaan aan commerciële partijen om mee doen aan het project, want deze zijn zeer welkom! Er is in het project een nauwe samenwerking met het Hogeschool Utrecht en het Medialab Amsterdam. In het Medialab Amsterdam van de HvA werken studenten en onderzoekers samen aan interactieve en innovatieve mediaprojecten.

Verder waren er sprekers van andere kennisinstellingen en vanuit het bedrijfsleven. Bekijk hier het gehele overzicht van alle presentaries die tijdens het Cross Media Café getoond zijn. Bekijk ook de foto's van deze editie van het Cross Media Café op Flickr en de video's zijn hier te vinden.

Het Cross Media Cafe werd afgesloten met een borrel in de hal van het Instituut voor Beeld en Geluid.

Tevens was dit een speciale editie van het Cross Media Cafe, omdat tijdens de opening, John Leek (manager creative industrie en media van Beeld en Geluid) en Freek van ’t Ooster (directie iMMovator) onthulde vanaf dit jaar intensief te gaan samenwerken bij de organisatie en ontwikkeling van de Cross Media Cafés, waarbij ook het nieuwe logo en huisstijl van het Cross Media Café onthult. Beeld en Geluid was al lange tijd nauw betrokken bij de organisatie van de Cross Media Cafés, maar is vanaf dit event officieel medeorganisator naast iMMovator

Verslag deel 1: Cross Media Café Uit het Lab: Mad scientists van de media-industrie gunnen blik in laboratoria

Verslag deel 2: Cross Media Café Uit het Lab: VR en hololens in trek bij medialabs