Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

AKMI Connects #1: een snelle brain boost

20 mrt 2017 10:28 | AKMI

Een kleine week voor de Tweede Kamerverkiezingen vond de eerste editie van AKMI Connects plaats: een halfjaarlijks evenement dat, aan de hand van een actueel thema, het onderzoek van ons kenniscentrum met de studenten en medewerkers verbindt.

Met de toen nog te houden verkiezingen in het vooruitzicht, gaven lectoren Arnt Mein, Roeland van Geuns, Rick Kwekkeboom en Stan Majoor om beurten een flitspresentatie in de collegezaal van het Wibauthuis. Vanuit hun vakgebied blikten ze vooruit op de mogelijke – wenselijke en onwenselijke – gevolgen van de verkiezingsprogramma’s.

Met slechts vijf minuten per thema zat de vaart er goed in. Het publiek, zo’n vijftig studenten en medewerkers van onze faculteit, ging na elke presentatie de discussie met elkaar aan. Dit aan de hand van een stelling en ook weer in sneltreinvaart: na tien minuten brak de gespreksleider in en startte de volgende lector zijn verhaal.

Tijdens de borrel na afloop bood een enthousiaste SJD-student haar hulp aan voor de voorbereiding van de tweede editite van AKMI Connects, die dit najaar plaatsvindt. We hopen je dan (weer) te zien!